fortnite smartphone spel

Fortnite downloaden voor Android en iPhone

Fortnite downloaden voor Android en iPhone

Nadat Epic Games een eigen betaalsysteem introduceerde besloten Apple en Google om de enorm populaire game Fortnite te verbannen uit Apple App Store en de Google Play Store. Het is wel begrijpelijk dat Epic Games een eigen betaalsysteem heeft ingebouwd, omdat het bedrijf er genoeg van had om een deel van de inkomsten uit de game af te staan aan beide platforms. Maar daar is een groot aantal spelers, die het spel spelen op hun mobile, de dupe van. Want waar kun je de game nu nog downloaden en hoe kom je aan updates voor Android en IOS.

Waarover hebben de partijen ruzie?

Het conflict tussen Epic Games aan de ene kant en de platforms Google en Apple aan de andere kant gaat over een nieuwe betalingsmethode, waarmee je voor het spelen van Fortnite V-Bucks aan moet schaffen. In het nieuwe betalingssysteem koop je die rechtstreeks bij Epic Games. De betalingssystemen van Google en Apple worden daardoor omzeild, evenals de verplichting om ongeveer 30% van de inkomsten af te staan aan de platforms. Het gaat hier om de mobiele versies van het spel, dus om de spelers die het spel op hun Android smartphone spelen en degenen die een iPhone gebruiken.

De meeste gebruikers van zo’n smartphone maken voor het downloaden van apps en games uitsluitend gebruik van de app-winkels van Apple en Google. Apps voor een iPhone worden gedownload uit de Apple App Store. Apps en games voor Android toestellen zijn te vinden in de Google Play Store. Het gaat bij die downloads niet alleen om de game zelf, maar ook om de tamelijk frequente updates die er van Fortnite worden uitgebracht. Als standaard gebruiker van een smartphone zit je dus echt wel met je handen in het haar als je Fortnite wilt spelen.

Slecht nieuws voor Apple gebruikers

Wie een iPhone heeft en Fortnite nog niet heeft gedownload voordat Apple de app half augustus 2020 uit de App Store verwijderde, heeft ronduit pech. Want het is überhaupt niet mogelijk om welke app ook te installeren buiten de App Store om. Apple heeft een volledig gesloten systeem voor apps, dat door het bedrijf wordt gecontroleerd. Dat is gedaan om de kwaliteit van de apps in de gaten te kunnen houden. Als speler van een populair spel als Fortnite is dat vervelend, want je moet wachten totdat het conflict tussen Epic Games en Apple is opgelost.

Wie het geluk heeft dat hij Fortnite heeft geïnstalleerd voordat de game uit de Apple App Store werd verbannen, heeft het spel nog een hele tijd kunnen spelen. Dat is één van de redenen geweest waarom tweedehands iPhones daarop Fortnite zo bijzonder populair zijn geweest op sites als eBay. Het plezier van een oude Fortnite app was echter van korte duur. Vanaf het moment dat er een nieuw seizoen van Fortnite is gestart, is de oude app niet meer te gebruiken. Dat komt doordat Epic Games geen mogelijkheden meer heeft om updates door te voeren naar de iPhones.

Fortnite voor Android installeren buiten Google Play Store om

De grip die Google heeft op gebruikers van een smartphone met Android is minder groot dan de controle die Apple heeft op gebruikers van een toestel met IOS. Daar kun je in het geval van Fortnite van profiteren. Want er zijn voldoende manieren om Fortnite voor Android te installeren buiten de Google Play Store om. Je moet er wel even de tijd voor nemen en je aandacht er goed bij houden. Maar de alternatieve installatie van Fortnite via een alternatieve apps store is volledig legaal en levert in de meeste gevallen geen problemen op.

Voorbereidingen voor Fortnite op Android installeren

Er zijn niet veel voorzorgsmaatregelen nodig voor het installeren van Fortnite. De bestanden zijn niet al te groot, dus het zou kunnen via je mobiele databundel. Toch is het beter om de installatie via wifi te doen. Dat gaat meestal sneller en het is bovendien gratis. Waarom zou je geld uitgeven aan data als dat niet per se nodig is?

Op zoek naar de Fortnite website

De beste plek om te beginnen met een download van Fortnite voor Android is de website van Epic. Je kunt rechtstreeks naar de homepagina gaan en de aanwijzingen volgen om op de goede pagina terecht te komen. Je kan ook via https://www.epicgames.com/fortnite/en-US/mobile/android/get-started rechtstreeks de correcte pagina invoeren in je browser. Een andere handige mogelijkheid is om je PC of laptop te gebruiken. Met de laptop ga je naar de site van Fortnite. Vervolgens scan je met de mobile de QR code, waardoor je automatisch naar de juiste plek op de site wordt geleid.

De download van Fortnite

Om de echte download te laten plaatsvinden klik je op de banner van de Epic Games App. Er verschijnt dan een popup. Door in die popup te klikken op ‘Downloaden’ wordt automatisch de meest recente versie van de Installer op je toestel gezet. Dat kan wel enige tijd duren, want het is afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding. Je kunt zien dat de download voltooid is als in het popup scherm een knop verschijnt met ‘Openen’.

Fortnite installeren

Je hebt het installatieprogramma van Fortnite nu op je Android mobile staan. Maar voordat je de game kunt spelen moet die eerst worden geïnstalleerd. Dat proces wordt gestart door op ‘Openen’ te klikken in de popup. Eerst word je dan naar de Instellingen van je mobile geleid om toestemming te geven voor het installeren. Dat is nodig omdat je via een andere bron dan de Google Play Store iets installeert. Nadat je toestemming hebt gegeven kun je op ‘Installeren’ klikken.

Beginnen met het spelen van Fortnite

Het installatieproces duurt ook weer enige tijd. Hoe lang, dat is afhankelijk van de snelheid van je smartphone. Je kunt zien dat het installeren is voltooid, want dan verschijnt het Fortnite-icoon op je scherm. Door daarop te klikken open je de Fortnite app. Daarin klik je nogmaals op ‘Install’, zodat de app zichzelf kan configureren. Dan worden alle updates gedownload en geïnstalleerd. Als dat is voltooid kun je Fortnite echt gaan spelen. Dat doe je door op ‘Launch’ te klikken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *