30 seconds spel

10 tips om te winnen met 30 seconds

Een leuk gezelschapsspel, dat ook als app te spelen is, is de 30 seconds app Nederlands. Het is een super eenvoudig spel, waarbij het er op aankomt om zo snel mogelijk onderwerpen te raden, die door één van de spelers wordt beschreven. Het is dus een kennis spelletje. Je kunt de 30 seconds app het beste met een flinke groep mensen spelen, want dat is het leukst. Als iedereen enthousiast meedoet zorgt dat voor veel hilariteit en gezelligheid.

Spelregels van de 30 seconds app Nederlands

Bij de 30 seconds app wordt gespeeld in teams van minimaal twee personen. Ieder team heeft een pion op het bord. Eén van de spelers trekt een kaartje met vijf onderwerpen, die hij moet beschrijven voor de andere speler. Het gaat er bij de 30 seconds app om dat zoveel mogelijk onderwerpen worden geraden. Als dat lukt mag je de pion een aantal vakken vooruit zetten. Wie als eerste de eindstreep op het bord heeft bereikt wint het spelletje. De titel van de 30 seconds app slaat op de tijd die je hebt om de antwoorden op de vijf vragen te omschrijven.

Bij de 30 seconds app Nederlands moet je je bij het beschrijven van de onderwerpen aan een aantal regels houden. Je mag de naam op het kaartje op allerlei mogelijke manieren te omschrijven. Je mag dus ook neuriën, zingen, gebaren, etc. Lidwoorden als ‘de’, ‘het’ en ‘een’ die in de naam voorkomen mag je tijdens de omschrijvingen gebruiken. Wat beslist niet mag is de naam op het kaartje opnoemen. Het is bij de 30 seconds app ook niet toegestaan om te verwijzen naar een letter in het alfabet, namen te noemen die ‘klinken als’ of namen te omschrijven die voortvloeien uit de naam op het kaartje. Je mag ook geen dingen of personen aanwijzen.

Tips die helpen om 30 seconds app te winnen

De eerste twee tips die helpen om de 30 seconds app Nederlands te winnen zijn bedoeld voor degene die de onderwerpen moet beschrijven.

Begin met de gemakkelijkste onderwerpen

Als je een kaartje pakt lees je in een fractie van een seconde welke vijf onderwerpen je moet beschrijven. Begin dan met de gemakkelijkste en doe de moeilijkste aan het eind. Dan is de kans het grootst dat zoveel mogelijk onderwerpen worden geraden binnen de 30 seconds app.

Maak geen mooie volzinnen

Bij het onderwerpen beschrijven moet je geen mooie volzinnen gebruiken. Dat kost teveel tijd en dat heb je niet bij de 30 seconds app Nederlands. Werk met steekwoorden en gooi die in een hoog tempo in de groep. Als dat niet werkt moet je meteen passen en aan het volgende onderwerp beginnen.

Het nut van valsspelen

Bij de 30 seconds app Nederlands heb je met valsspelen een veel grotere kans om te winnen. Daarom zijn hier acht tips waarmee je met oneerlijk spel je winkansen flink kunt vergroten.

Alcohol

De 30 seconds app wordt gespeeld voor de gezelligheid. En wat helpt om de gezelligheid te verhogen? Alcohol. Als goede gastheer of –vrouw zorg je dat het glas van alle deelnemers goed gevuld. Die worden steeds minder alert, zodat jouw kansen om vals te spelen stijgen.

Wijk af van de onderwerpen op de kaartjes

Degene die een kaartje pakt met vijf onderwerpen moet die binnen 30 seconden omschrijven. Dat is soms moeilijk, want er zijn onderwerpen bij waarvan je nooit hebt gehoord. Je kunt dan een zelf verzonnen onderwerp beschrijven, dus een onderwerp dat niet op het kaartje staat. Als je medespelers genoeg hebben gedronken merken ze dat hoogstwaarschijnlijk niet. Let op dat niemand het kaartje kan lezen en je kan betrappen.

Verplaats je pion verder dan zou mogen

Afhankelijk van het aantal geraden onderwerpen mag je je pion enkele posities naar voren verplaatsen. Als het spel tumultueus verloopt doordat iedereen door elkaar aan het schreeuwen is, valt het niet op als je jouw pion één positie extra naar voren plaatst. En als het toch wordt gezien zeg je gewoon ‘o sorry, ik heb me vergist’.

De pion van een tegenstander terugzetten

Net zoals bij de vorige tip kun je ook gebruikmaken van de chaos tijdens een felle discussie om de pion van een tegenstander ‘per ongeluk’ een positie terug te zetten. Je moet dan wel goed opletten dat de andere spelers voldoende alcohol hebben genuttigd, want dit soort vals spelen wordt vaak ontdekt. Maar als je het slim speelt kan het resultaat hebben.

Onterechte beschuldiging van overtreden spelregels

Zoals eerder aangegeven moet je je bij het omschrijven van de onderwerpen aan een aantal regels houden. Als tegenstander kun je iemand die goed kan omschrijven flink in de war brengen door ten onrechte te roepen dat hij regels heeft overtreden. Hij stopt dan met omschrijven, gaat in discussie en scoort minder goed. Voor je het weet zijn de 30 seconden app voorbij.

De glazen regelmatig bijvullen

Met één glas wijn of bier krijg je je tegenstanders niet onder de tafel. Als je maximaal wilt profiteren van het effect van alcohol bij de 30 seconds app Nederlands, moet je ervoor zorgen dat de glazen regelmatig worden bijgevuld. Je moet dat zelf doen, zodat je controle hebt over de hoeveelheid drank die elke speler krijgt.

Stiekem opnieuw gooien

Vooral als de tegenstanders niet meer zo goed opletten wil het best goed helpen als je bij de 30 seconds app een slechte worp wegmoffelt en nog een keer gooit. Dat kan uiteraard wel opnieuw tot een slechte score leiden, maar dan heb je het in elk geval geprobeerd.

Een fout antwoord goed rekenen

Ook deze tip kun je gebruiken als je zelf onderwerpen moet beschrijven. Het wil soms wel eens lukken om een fout antwoord op een beschrijving goed te keuren. Je kunt dan sneller aan de volgende beschrijving beginnen, waardoor de kans groot is dat alle vijf onderwerpen binnen de 30 seconden app worden geraden. In dit geval moet je er op letten dat er geen speler is die de antwoorden op je kaartje wil controleren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *